Få varmen med vedvarende energi

Vedvarende energi vinder mere og mere frem i de danske private hjem. Og det er der en ganske god årsag til. De gamle oliefyr og opvarmningsmuligheder er blevet dyre sammenlignet med vedvarende energi. Derudover gør regeringen også mere og mere for at sænke afgifterne når man vælger vedvarende energi. I det lange løb kan dette betyder store besparelser i husets økonomi.

Går man den grønne vej og vælger vedvarende energi, findes der utallige muligheder som opfylder forskellige behov. Vedvarende energi er ikke bare én ting, men omfatter mange. Et konkret eksempel er f.eks. varmepumper og luft til vand varmepumpe. Varmepumpen tilfører varme i huset ved hjælp af varmeenergi fra jord, luft og vand. En installation af varmepumpe og luft til vand varmepumpe behøver ikke at kræve en stor installation, og kan monteres på eksisterende systemer. Til gengæld kan udbyttet også være mindre sammenlignet med jordvarme.

Når du har en varmepumpe installeret, kan du faktisk fjernstyre den via internettet fra din mobil eller iPad. Du kan på den måde holde øje både med varmeforbruget og giver dig fleksibilitet i styring af varmepumpen. Det er en smart løsning på

Et jordvarmeanlæg kan supplere varme til hele huset, men kræver derfor også en større installation for at kunne dække et hel hus’ varmeforbrug. Installationen sker i jorden, og det kræver derfor også adgang til et jordareal som kan benyttes. Fordelen er især at installere dette før haven f.eks. er anlagt ved nybyggeri. Men kan også gøres i eksisterende haver eller andre fritstående arealer ejet af dig.

Du kan finde flere oplysninger om udbyttet af et jordvarmeanlæg eller luft til vand varmepumpe på Klimadan.dk. Her kan du også tage kontakt til en konsulent, som kan hjælpe dig med at finde en løsning der passer til dig og din families husbehov.